skip to Main Content

Voor foto's klik HIER.

Op zaterdag 13 mei, middenin het broedseizoen, hebben we met achttien personen met Hans Gartner van Staatsbosbeheer een lange tocht gemaakt in het plas-drasgebied Ezumakeeg. Voor een groot deel lopend over de dijk die indertijd ten behoeve van de aanleg van landbouwgrond is aangelegd, hebben we het gebied gezien zoals je het zelden te zien krijgt.

Wandelen en stilstaan vier uur lang, volop genietend van het landschap en de vogels, zoals: Zwarte Stern, Zomertaling, Tafeleend, Lepelaar, baltsende Kluten, Kemphanen met sommige mannetjes al ver in hun prachtkleed, Groenpootruiter, Zwarte Ruiter, Bruine Kiekendief, Rietgors, Baardman, broedende Bontbekplevier en het lied van de Krekelzanger.

Even stilstaan bij een vossenhol, waar vlakbij de resten liggen van prooidieren: Wilde Eend en 'Mûdhûn' (zeelt). Met de ogen de meerdere sporen volgen die vanuit de vossenburcht het rietveld ingaan.

Hans en ook Sies vertellen ondertussen veel over het gebied en andere wetenswaardigheden. Een hele ochtend en toch nog tijd te kort, zoveel is er te beleven.

 

Back To Top