skip to Main Content

Het gaat in 2013 weer gebeuren, op 24 en 25 augustus wordt de 2e editie van de Dutch Bird Fair georganiseerd. Natuurlijk weer in de Oostvaardersplassen bij Lelystad! Staatsbosbeheer, CameraNU.nl, Vogelbescherming Nederland, Sovon Vogelonderzoek Nederland, Fogol, de bekende kijker- en telescoopfabrikanten Zeiss en Swarovski, Vogel- en Natuurwacht Zuid-Flevoland en Citymarketing Lelystad slaan de handen weer ineen om er ook in 2013 een prachtige belevenis van te maken voor iedereen die van vogels, natuur en fotografie houdt én een fantastisch dagje uit met het gezin wil beleven. En is er veel te doen? Er is zelfs héél veel te doen!

De Dutch Bird Fair

Wat is de Dutch Bird Fair? Het grootste natuurevenement van Nederland, met meer dan 100 stands waar bedrijven, instanties, verenigingen, natuurbeschermers en goede doelen zichzelf presenteren. Er zijn 3 tenten waar de hele dag door presentaties, lezingen en workshops worden verzorgd, en er zijn tientallen wandelexcursies de Oostvaardersplassen in. Kortom…, natuurbeleving in de meest brede zin van het woord!

Wat is er allemaal te beleven?

Natuurbeleving in de meest brede zin is een breed begrip, maar er zijn in die breedte enorm veel leerzame dingen te beluisteren, te bekijken maar vooral te doen en te genieten.

  • Heel veel instanties, verenigingen, natuurbeschermers en goede doelen.
  • 3 tenten met de hele dag door presentaties, lezingen en workshops.
  • Elke dag meer dan 20 excursies de Oostvaardersplassen in, onder begeleiding van bevlogen gidsen.
  • Uitgebreide keus in heerlijk eten en drinken.
  • Meer dan 100 tentjes en marktkramen met de meest uiteenlopende producten voor het volop beleven van de natuur, zoals foto-apparatuur, video-apparatuur, verrekijkers en telescopen.
  • Enorme kortingen op heel veel apparatuur.

Voor de kids

Heeft u kinderen? Neem ze vooral mee. Kinderen tot 12 jaar mogen helemaal gratis het festivalterrein op, en er worden enórm veel leuke en leerzame activiteiten voor ze georganiseerd. Denk aan een klimtoren van 9 meter hoog, speurtochten, uileballen uitpluizen, pootafdrukken maken van gips, schminken, fotoexcursies, zelf buttons maken, kleurplaten kleuren, waterdiertje in een heuse poel zoeken en bekijken en op zoek gaan naar vlinders, rupsen en natuurlijk vogels!

Voor de vogelaar

Vogelaars kunnen zich dit weekend hun hart ophalen. Lezingen over vogels en hun habitat, de ontwikkeling én achteruitgang van vogelsoorten, vogelreizen, goede doelen, onderzoek, het ringen van vogels tijdens excursiesen álles over het fotograferen van vogels; de Dutch Bird Fair is dé plek voor vogelminnend Nederland.

Waar vindt de Dutch Bird Fair plaats?

De Oostvaardersplassen, het uitgestrekte natuurgebied tussen Lelystad en Almere, gunt een blik op het verleden. Heel Nederland zag er duizenden jaren geleden uit zoals de Oostvaardersplassen er tegenwoordig uitzien. Dit natuurgebied is niet alleen uniek binnen Nederland, maar zelfs binnen Europa. Ganzen, lepelaars en aalscholvers weten het gebied te vinden, net als reeën, vossen, hazen, vleermuizen en vlinders. Zelfs de zeearend, die sinds de middeleeuwen niet meer in ons land nestelde, broedt sinds enkele jaren weer in de Oostvaardersplassen. Om te voorkomen dat het gebied met bomen zou dichtgroeien, bracht

Valt er verder nog iets te weten over de Dutch Bird Fair?

Jazeker! Het adres van de Dutch Bird Fair is Kitsweg 1, 8218 AA in Lelystad, wat handig is voor uw navigatiesysteem. Het parkeren gebeurt echter op speciale parkeerplaatsen langs de A6, die te bereiken zijn door op de A6 afslag 10 te nemen. Het staat duidelijk aangegeven hoe u moet rijden. Vanaf deze parkeerplaatsen wordt u voor het speciale tarief van slechts € 1,- per persoon met pendelbussen naar het festivalterrein vervoerd, een rit van zo'n 9 kilometer. De entree van het festival is € 10,- per persoon, en kinderen tot en met een leeftijd van 12 jaar mogen gratis het festivalterrein op.

Heeft u nog vragen over de Dutch Bird Fair? Kijk op www.dutchbirdfair.nl of mail naar info@dutchbirdfair.nl!

Back To Top