skip to Main Content

Ook dit jaar wordt er weer gebruik gemaakt van de vliegende brigade. Dit keer werd er vaste mest uitgereden bij de familie Sangers. Het ging in eerste instantie om drie maïspercelen, twee kleine en een grote. Op de twee kleine stukken maïs lagen in totaal vijf legsels van de ljip. Op het grote maïsperceel werden maar liefst elf legsels van de ljip gevonden. Na overleg met boer Sangers zijn alleen de twee kleine percelen maïs in de vaste mest gezet. Daarbij zijn de inmiddels welbekende gele deksels over de eieren heen gelegd. Alle eieren zijn daardoor heel gebleven. En de ljip kon weer doorgaan met broeden.

Het grote stuk maïs is later alsnog mest overheen gebracht. Dit, omdat de helft van de legsels verloren is gegaan door de koude nachten en de vos.

Belt een boer je als nazorger last minute op voor werkzaamheden op zijn of haar land? En heb je op dat moment geen tijd of heb je hulp nodig, dan kun je altijd een beroep doen op de vliegende brigade. Neem dan contact op met een van de nazorgcoördinatoren.

Lijkt het je nou ook zo mooi om in de landerijen rond te lopen? En ook nog eens eieren te zoeken en te beschermen tegen werkzaamheden, dan zoekt de  vliegende brigade jou. Want hoe meer mensen we hebben, hoe groter de kans op vliegvlugge jongen!   

Back To Top