skip to Main Content

Op zaterdag 11 maart startte wethouder Jelle Boerema ´s morgens om 9 uur de Opschoondag in Kollum. Watersportvereniging Kollum en de Vogelwacht Kollum organiseren dit in samenwerking met de gemeente.


De wethouder gaf in het havengebouw van Jachthaven ‘De Rijd’, het startsein voor deze opschoonactie van de openbare ruimte in en rond Kollum. In zijn openingswoord noemde hij hoe belangrijk het is om het milieu te beschermen en roemde hij de 35 tot 40 vrijwilligers die deze morgen weer op waren komen dagen. De gemeente zorgde voor grijpers en vuilniszakken en haalde de volle zakken op langs de routes.

Vanaf 8.30 uur stond de koffie klaar. Na de koffie werden de routes verdeeld en ook de drie bootjes kozen elk een vaarweg om schoon te maken, en dan met name de rietkragen waar altijd veel rommel in blijft hangen. Tegen twaalven kwamen van alle kanten de deelnemers weer terug bij het havengebouw en bleek dat er weer gigantisch veel rommel was verzameld en kon men genieten van lekkere broodjes, erwtensoep en roggebrood met spek.

Doel
Het doel van deze dag is, om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen, ook al is dit van een ander. Het geeft een positief gevoel en wanneer tien procent van de burgers dit regelmatig doet, dan verdwijnt het probleem zwerfafval als sneeuw voor de zon.

Klik hier om de foto's te zien.

Back To Top